Skip to main content

Ηρακλής: Προχωράει στη σύσταση νέας ΠΑΕ - Τι θα γίνει με τα χρέη

Η ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης θα «καταδιώξει» ως υπόχρεο απέναντί της τον Παπαθανασάκη, όπως και οι οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ

Εξ' αρχής ο δρόμος του Ηρακλή ήταν δύσκολος και μακρύς προκειμένου να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρ' όλα αυτά, οι «κυανόλευκοι», μέσα από μία εντυπωσιακή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κέρδισαν τον τίτλο του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο που συμμετείχαν και πλέον μέσω των μπαράζ-ανόδου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα από τα δύο εισιτήρια για τη Football League.

Όλα αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς εκτός αυτού, υπάρχει και το μέτωπο της επόμενης ημέρας και το ποιον από τους δύο δρόμους που υπάρχουν θα διαλέξει. O ένας εξ' αυτών ήταν η αναβίωση της ΠΑΕ του Σπύρου Παπαθανασάκη και ο άλλος η σύσταση νέας.

Όπως μεταδίδει το Sdna.gr, έπειτα από πολλές συσκέψεις, γνωματεύσεις ειδικών και όχι μόνο, αποφασίστηκε ο Ηρακλής να πορευτεί με τον... δεύτερο δρόμο, δημιουργώντας μία νέα ΠΑΕ, απαλλαγμένη οριστικά από τα χρέη Παπαθανασάκη, σε ΙΚΑ και εφορία.

Με βάση το κανονιστικό πλαίσιο, η υπό σύσταση νέα ΠΑΕ δεν θα ασχοληθεί καν με τις υποχρεώσεις της προηγούμενης εταιρικής σύνθεσης προς το Ελληνικό Δημόσιο. Η ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης θα «καταδιώξει» ως υπόχρεο απέναντί της τον Παπαθανασάκη, όπως και οι οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Το μόνο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα ΠΑΕ, βάσει των σχετικών διατάξεων, είναι με όσους έχουν προσφύγει στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, εναντίον της προηγούμενης χρήσης. Δηλαδή, όσοι ποδοσφαιριστές, μέλη προπονητικού team, εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών και ομάδες έχουν προσφύγει στην ΕΠΟ και κερδίσουν τις υποθέσεις τους μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας ΠΑΕ, θα δικαιούνται από τον «νέο ποδοσφαιρικό Ηρακλή» το ήμισυ (50%) των ποσών, τα οποία θα τους επιδικαστούν.