Skip to main content

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Μουσλίμοβιτς στο 37’ και έμοιαζε έτοιμος να σπάσει τη δυσμενή παράδοση του Καυτατζογλείου. Η ανόητη αποβολή του Βιτόλο, ωστόσο, διαφοροποίησε τα δε
Ο ΠΑΟΚ είχε κατορθώσει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και έμοιαζε πιο έτοιμος από ποτέ να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον συνοδεύει στο Καυτατζόγλειο. Αντ’ αυτής, έσπασε το απόρθητο της εστίας του Δικεφάλου και το σερί των έξι συνεχόμενων νικών του Δικεφάλου, ως απόρροια, κατά βάση, της ανόητης αποβολής του Βιτόλο.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, επέβαλε εξαρχής τον ρυθμό του, πεισμωμένος από το ναυάγιο στα Γιάννινα και τα παρεπόμενά του και ελέγχοντας πλήρως το χώρο του κέντρου, κατόρθωσε στο πρώτο εικοσάλεπτο να φτάσει δις με αξιώσεις στην περιοχή του Φερνάντεζ. Ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ωστόσο, είπε «όχι» στους Εντίνιο και Ίβιτς, κατεβάζοντας τα ρολά. Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει το ίδιο και στο 37’, όταν η μαγική ασίστ του Ίβιτς έβγαλε τον Μουσλίμοβιτς σε θέση βολής και ο Βόσνιος δε λάθεψε, ανοίγοντας το σκορ. Κι ενώ όλα κυλούσαν κατ΄ευχήν για τον Δικέφαλο, ήρθε η επιπολαιότητα του Βιτόλο να ανατρέψει τα αριθμητικά (και μη) δεδομένα. Οδεύοντας προς την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ίβηρας μέσος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του Σπάθα για χέρι στον χώρο του κέντρου και πήρε… ένα λεπτό αρχύτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η ανόητη αποβολή του Ισπανού χαφ έδωσε τροφή για σκέψη στον Φερνάντο Σάντος, που κατέληξε στη χρησιμοποίηση του περισσότερο αμυτνικογενούς Σορλέν αντί του Εντίνιο και στη μερική οπισθοχώρηση του Ίβιτς. Το παιχνίδι ισοορόπησε, δεδομένου του αριθμητικού μειονεκτήματος του Δικεφάλου, και οι κυανόλευκοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 55’, στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση που δημιούργησαν. Ο Γιαννούλης σέντραρε, ο Μαλεζάς προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει την μπάλα, αυτή κατέληξε στον νεοεισελθόντα Γιάντση κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Χαλκιά. Ο Γηραιός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το vertigo του ΠΑΟΚ και απείλησε από αέρος, με κύριους εκφραστές τους Γιάντση και Γιάκομπ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δίλπετο 76’-77’ και προσπάθησε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τα μακρινά σουτ των Αραμπατζή και Ίβιτς. Η βολίδα του Σερραίου αμυντικού, όμως, προσέκρουσε στο δοκάρι, ενώ το δυνατό σουτ του Σέρβου μέσου σταμάτησε στον Φερνάντεζ. Ο Επστάιν ισοφάρισε τα δοκάρια στο 86’, ενώ ο Μαλεζάς επενέβη σωτήρια και έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Παπαζαχαρία στο 88’. Κάπως έτσι, η ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών, αφήνοντας άπαντες ανικανοποίητους.

Ηρακλής: Φερνάντεζ, Μάρτος, Μάρκες (37’  Γιαννούλης), Κατσαμπής, Παπαζαχαριάς, Ρίμόλντι (46’ Γιάντσης), Παπαστεριανός, Γκαρσία, Μάρα (87’ Βέλλιος), Επστάιν, Ιάκομπ  

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιερίνια, Εντίνιο (46’ Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (81’ Κουτσιανικούλης)