Skip to main content

Υπουργείο Οικονομικών σε πολίτες: Δηλώστε τα αδήλωτα εισοδήματα

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα να αξιοποιήσουν το νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογικής ύλης.

Συμφωνία και Μνημόνιο Συνεννόησης υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Geoffrey Pyatt.

Η συμφωνία αφορά τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA -Foreign Account Tax Compliance Act).

Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία αποτελεί οδηγό του Προτύπου Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών του ΟΟΣΑ σε συνδυασμό με το υπάρχον Σύστημα Ηλεκτρονικής Διασταύρωσης Τραπεζικών Κινήσεων και Φορολογικών Δηλώσεων της  ΑΑΔΕ, αποτελούν ισχυρά εργαλεία των ελληνικών φορολογικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών έχοντας ως πρώτο στόχο την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και την δημιουργία φορολογικής συνείδησης καλεί τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα να αξιοποιήσουν το νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογικής ύλης.