Skip to main content

Υπουργείο Αθλητισμού: Νόμιμη η πρόσληψη των 156 αθλητών

To υπουργείο υπογράμμισε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία γι' αυτούς που με κόπους και θυσίες έφεραν διακρίσεις στη χώρα μας

Θέση για το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισε και ανακοίνωσε την πρόσληψη 156 Ελλήνων Αθλητών στο Δημόσιο πήρε με ανακοίνωσή του, το uπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκαθαρίζοντας ότι οι προσλήψεις των επιλεχθέντων αθλητών «είναι καθ όλα νόμιμες».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του υπουργείου:

«Αναφορικά με τον διορισμό 156 διακεκριμένων αθλητών, επισημαίνεται ότι πρόκειται για αθλητές που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για πρόσληψη στο Δημόσιο, όπως προβλέπει ο νόμος, αναφορικά με το διορισμό διακριθέντων αθλητών, που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος 2008 και δεν είχαν προσληφθεί μέχρι σήμερα, γιατί είχαν παγώσει οι διορισμοί τους.

Οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που με κόπους και θυσίες έφεραν διακρίσεις στην χώρα μας.

Το παράνομο δεν ήταν το ότι προχώρησαν οι προσλήψεις, αλλά ότι είχαν παγώσει επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που αρνούνταν στους αθλητές κατοχυρωμένα δικαιώματα τους».