Skip to main content

Ελληνοτουρκική διάψευση για τουρκικά F16 στον ελληνικό εναέριο χώρο

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδουν τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Διαψεύδονται τόσο από την Αθήνα όσο και από την Άγκυρα οι πληροφορίες περί τουρκικής διείσδυσης στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ανέφεραν νωρίτερα πως ήταν σε εξέλιξη επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών F16 εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το παραπάνω διαψεύστηκε αρχικώς από πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι οποίες δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Τις πληροφορίες περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά διέψευσε και το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει πως «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης».

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» πάντως, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια τουρκικά μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή από όπου και αποχώρησαν.