Skip to main content

Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη προτείνει ο Τριανταφυλλίδης

Ειδική θεματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα τις ανοιχτές πληγές της πόλης πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική θεματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα τις ανοιχτές πληγές της πόλης πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που αφορούσε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, ο βουλευτής της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, κατέθεσε την πρότασή του και ζήτησε από την Υφυπουργό να το μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

«Τα χρονίζοντα προβλήματα και οι πληγές του μνημονίου αποτυπώνονται καθημερινά στο σώμα της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης μας. Οι μαύρες τρύπες είναι ορατές. Το μετρό καρκινοβατεί, το λιμάνι απαξιώνεται,  το Κ.Θ.Β.Ε. υπολειτουργεί, τα νοσοκομεία καταρρέουν. Η Θεσσαλονίκη μας παραμένει πρωτεύουσα της ανεργίας, με τεράστια ποσοστά στους νέους και τις γυναίκες και χιλιάδες συσσίτια για φτωχούς. Η πόλη καθηλωμένη από το κυκλοφοριακό, η αγορά στριμωγμένη από τα εργοτάξια του μετρό και το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς ο ΟΑΣΘ να μην έχει ακόμα υλοποιήσει το δωρεάν εισιτήριο στις ώρες που μετακινούνται οι εργάτες. Αυτή τη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως ανέφερε, «η πόλη χρειάζεται ένα επείγον, έκτακτο πρόγραμμα με αξιοποίηση όλων των δυνατών Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Με κινητοποίηση τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα Στην κατεύθυνση αυτή ανάλογες θεματικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούσαν να οργανωθούν στις έδρες των περιφερειών (Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο κ.ο.κ.) όλης της χώρας, έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η πολιτική ως πράξη λυτρωτική δεν κινείται και δεν οριοθετείται στα στενά όρια του αθηναϊκού πολιτικού και τηλεοπτικού πριγκιπάτου, αλλά αφορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας».