Skip to main content

Υπόθεση Siemens: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη για τα «μαύρα ταμεία»

Το πολυσέλιδο βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά και η δίκη προσδιορίστηκε να αρχίσει ξανά από την αρχή.

Αρχίζει σήμερα έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια και μετά από μια αναβολή λόγω αδυναμίας μετάφρασης η δίκη της Siemens, σχετικά με τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Το περασμένο καλοκαίρι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχαν κάνει δεκτές τις ενστάσεις του Γαλλοελβετού και των Γερμανών κατηγορουμένων για μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα και είχαν αναβάλει τη δίκη επ' αόριστον.

Το πολυσέλιδο βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά και η δίκη προσδιορίστηκε να αρχίσει ξανά από την αρχή.  

Βάσει των κατηγοριών, δόθηκαν ως μίζες μεγάλα ποσά ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ ως «μίζες» που τελικά φέρονται να απορροφήθηκαν από το έργο.

Στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί συνολικά 64 κατηγορούμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Απόντες από τη δίκη θα είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο υπεράσπισής  αλλά και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος καταζητείται από το 2009.

Μεταξύ των κατηγορουμένων θα είναι και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, άλλοτε δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '90.