Skip to main content

Κλοντ Λέσι για τη δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη: Θόλωσε το μυαλό μου

Σύμφωνα με τον αδερφό της Λέλας Μαυρομάτη, ο Κλοντ Λέσι χρησιμοποίησε το παιδί ως ασπίδα και δεν το πήρε μαζί του από πατρική αγάπη.

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη της υπόθεσης της δολοφονίας της Λέλας Μαυρομάτη στην Ορμύλια Χαλκιδικής από τον εν διαστάσει σύζυγο της, αλβανικής καταγωγής, Κλοντ Λέσι και της αρπαγής του ανήλικου γιου της, Φοίβου από τον ίδιο.

Μεταξύ των πρώτων μαρτύρων που καταθέτουν σήμερα είναι ο αδερφός της Λέλας Μαυρομάτη, ο οποίος δήλωσε πως γνώριζε ότι η αδερφή και ο κατηγορούμενος ήταν σε διάσταση από τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αδερφού, η παθούσα ήθελε τα παιδιά να έχουν καλή σχέση με τον πατέρα τους και για αυτόν τον λόγο του τα έδινε να τα βλέπει.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η αδερφή του έφερε τον Κλοντ Λέσι στην οικογένεια όσο αυτός ήταν εργάτης και τον παρουσίασε ως φίλο της. «Τον δεχθήκαμε στην οικογένεια και δουλεύαμε όλοι μαζί στο φυτώριο» κατέθεσε ο μάρτυρας. Σημειώνεται ότι η οικογένεια διατηρεί φυτώριο καλλωπιστικών φυτών στην περιοχή.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του δράστη, ο αδερφός υποστήριξε ότι ήταν οξύθυμος ενώ αναφέρθηκε και σε δύο περιστατικά στα οποία ο κατηγορούμενος σήκωσε μια φορά τον κασμά για να χτυπήσει εργάτη, ενώ στη συνέχεια πήγε σπίτι από όπου πήρε όπλο και τον έψανε να τον βρει κυνηγώντας τον γύρω γύρω από το φυτώριο.

«Όταν μπήκε στην οικογένεια, του άρεσε οι υπόλοποι εργάτες να τον φωνάζουν "boss"» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος επισήμανε πως από το φυτώριο ζούσαν όλοι και πως μοιράζονταν τα κέρδη σε ίσα ποσά ώστε να ζήσουν οι τρεις οικογένειες.

Όταν χώρισε η αδερφή του με τον δράστη, ο τελευταίος αποχώρησε από την επιχείρηση.

Αναφερόμενος στην ημέρα που εντοπίστηκε ο Κλοντ Λέσι με τον τότε τετράχρονο γιο του Φοίβο σε καλύβα στα ορεινά της Ορμύλιας, είπε ότι το παιδί φορούσε τέσσερα μπουφάν, δύο παντελόνια, μύριζε ούρα, έκλαιγε και ήταν φοβισμένο, βρώμικο και ταλαιπωρημένο.

Ο αδερφός της Λέλας Μαυρομάτη κατέθεσε ότι του είπαν από το νοσοκομείο ότι το παιδί ήταν στα όρια νεφρικής ανεπάρκειας και αφυδάτωσης ενώ παρέμεινε στο νοσοκομείο για 4 ημέρες με ορό.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού, ο Φοίβος είπε στη γιαγιά του ότι νόμιζε ότι με τον πατέρα του έπαιζαν κρυφτό με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αδερφό, ο δράστης χρησιμοποίησε το παιδί ως ασπίδα και δεν το πήρε μαζί του από πατρική αγάπη.

Μετά από ερώτηση της έδρας για το αν ο κατηγορούμενος αγαπούσε τα παιδιά του, ο μάρτυρας απάντησε ότι «αν τα αγαπούσε, δεν θα έκανε αυτό που έκανε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μεγάλος γιος της οικογενείας δεν ήθελε να πηγαίνει με τον πατέρα του ωστόσο ο μικρός του είχε αδυναμία.

Ο κατηγορούμενος κατά την ακροαματική διαδικασία υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Αναφερόμενος στα περιστατικά που περιέγραψε ο μάρτυρας με τον γκασμά και με το όπλο ρώτησε τον μάρτυρα αδερφό γιατί η οικογένεια δεν του έκανε μήνυση.

«Γιατί ήσουν γαμπρός μας» απάντησε ο μάρτυρας για να ακολουθήσει η ερώτηση του κατηγορούμενου «και τώρα δεν είμαι;».

«Τώρα είσαι ο φονιάς της αδερφής μου» αποκρίθηκε ο μάρτυρας.

Ακόμα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγαπούσε το θύμα περισσότερο από την οικογένεια της και είπε απευθυνόμενος στον μάρτυρα: «όσο ήμασταν μαζί, δεν είχατε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο»

«Την αγαπούσα περισσότερο από εσάς» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

«Φάνηκε αυτό» απάντησε ο μάρτυρας.

«Θόλωσε το μυαλό μου» ανταπάντησε ο κατηγορούμενος

Τα λεγόμενα του κατηγορουμένου προκάλεσαν ένταση στο δικαστήριο καθώς συγγενείς της θανούσας από το ακροατήριο αντέδρασαν.

Της μαρτυρίας του αδερφού ακολουθεί η μαρτυρία του πατέρα της άτυχης γυναίκας.

Ο πατέρας ξεκίνησε την κατάθεσή του λέγοντας ότι έμαθε τα νέα όταν ήταν στο καφενείο.

«Όταν πήγα σπίτι μου, βρήκα τη γυναίκα μου αγκαλιά με την κόρη μου σε μια λίμνη αίματος».