Skip to main content

Υπόθεση εκβίασης Πακιστανών: Τους κράτησαν παράνομα στη Σίνδο

Οι δράστες, κατακρατούσαν παράνομα δύο αλλοδαπούς και ζητούσαν εκβιαστικά από συγγενείς τους την καταβολή χρημάτων για την απελευθέρωσή τους

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής και εκβίασης δύο Πακιστανών.

Τέλος Δεκεμβρίου του 2017 σε περιοχή της Σίνδου, τρεις δράστες, δύο από το Αφγανιστάν και ένας από το Πακιστάν, μαζί με συνεργούς τους, επιβίβασαν με τη χρήση βίας σε αυτοκίνητο τους δύο αλλοδαπούς και τους μετέφεραν σε κοντινή αγροτική περιοχή.

Στη συνέχεια, αφού τους εξανάγκασαν να γνωστοποιήσουν στοιχεία επικοινωνίας συγγενικών προσώπων, από τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή χρημάτων για την απελευθέρωσή τους, τους κατακρατούσαν παράνομα μέχρι την επόμενη ημέρα, όποτε και καταβλήθηκε το σχετικό χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής τους, οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των τριών δραστών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος και ένας δεύτερος κρατείται ήδη από την ίδια Υπηρεσία, έπειτα από τη σύλληψή του για υπόθεση επιθέσεων κατά αλλοδαπών που έλαβαν χώρα στις 20 Μαϊου στο κέντρο της πόλης.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.