Skip to main content

Υποσιτίζονται 200.000 μαθητές δημοτικών σε όλη τη χώρα

Στόχος του υπουργείου είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά από τη νέα σχολική χρονιά.

Πρόβλημα υποσιτισμού αντιμετωπίζουν περίπου 200.000 μαθητές δημοτικών σχολείων στην χώρα μας,  επί συνόλου 600.000, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας, Δημήτρη Καρελλά.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό. Αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά σε «θύλακες φτώχειας», κυρίως στην Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Καρελλά, στόχος του υπουργείου είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά από τη νέα σχολική χρονιά. Για αυτό το σκοπό, τόνισε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές. Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Καρέλλας προανήγγειλε τη συνέχιση και του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης μέσα στο 2016.

Τόνισε ότι «έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.