Skip to main content

Ύποπτη για συνέργεια σε σκάνδαλο διαφθοράς η πρόεδρος της Ν. Κορέας

Η εισαγγελία θεωρεί την πρόεδρο της Νότιας Κορέας ύποπτη για συνέργεια με τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς.

Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος μιας φίλης της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-χίε και ενός πρώην ανώτερου συνεργάτη της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο ταλανίζει την κυβέρνησή της.

Η 60χρονη Τσόι Σουν-σιλ, παλιά φίλη της Παρκ και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς, η οποία συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου, και ένας πρώην βοηθός της προέδρου, ο Αν Τσιονγκ-μπουν, κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας καθώς ασκούσαν μεγάλες πιέσεις σε βιομηχανικούς ομίλους για να αποσπούν αστρονομικά ποσά τα οποία προορίζονταν για ιδρύματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Σεούλ Λι Γιουνγκ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λι είπε ότι η εισαγγελία πιστεύει ότι η Παρκ είχε ρόλο συνεργού στην υπόθεση και ότι θα συνεχίσει την έρευνα σε βάρος της.

Ένα χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας της, η θέση της προέδρου γίνεται ακόμη πιο επισφαλής, καθώς η εισαγγελία τη θεωρεί πλέον ύποπτη για "συνέργεια" με τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο έγινε αιτία μαζικών διαδηλώσεων με αίτημα την αποπομπή της.