Skip to main content

Υποψήφια για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 η πόλη της Λάρισας

Τη Δευτέρα καταθέτει υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 - Η 30ή Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων

Τον φάκελο της υποψηφιότητας της Λάρισας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, καταθέτει την ερχόμενη Δευτέρα ο δήμος Λαρισαίων στο υπουργείο Πολιτισμού όπως και οι λοιπές 13 υποψήφιες πόλεις της Ελλάδας, καθώς η 30η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Με τις διαδικασίες κατάθεσης να βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο, χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού λογαριασμού και την ίδρυση δημοτικής ανώνυμης εταιρεία (Α.Ε) ειδικού σκοπού, που θα διαχειρισθεί το ζήτημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόσο ο λογαριασμός όσο και η Ανώνυμη Εταιρεία, αποτελούν «προϋπόθεση» για τη συμπλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας, με την πλειοψηφία των δημάρχων υποψηφίων πόλεων, να συμφωνεί στην υποβολή αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία, για χρηματοδότηση του έργου από την Πολιτεία, σε ποσοστό 30% και για ποσό όχι πάνω από 12 εκατ. ευρώ, άσχετα με το «ποια» πόλη θα επιλεγεί τελικά.

Ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε «εξαιρετική δουλειά» τη σύνταξη του φακέλου με τον οποίο η Λάρισα «θα διεκδικήσει με αξιώσεις» την υποψηφιότητα, το πρόγραμμα της οποίας αφορά «στον πολιτιστικό σχεδιασμό της πόλης για τα επόμενα 10 - 15 χρόνια».