Skip to main content

Τσίπρας: Προσεκτικοί χειρισμοί στην υπόθεση με τους στρατιωτικούς

Ο πρωθυπουργός τόνισε στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο ότι η Τουρκία θα καταλάβει πως δεν μπορεί να αξιοποιεί για άλλους σκοπούς ένα συνηθισμένο συμβάν

Προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Τουρκία, αργά ή γρήγορα, θα κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει για διαφορετικούς σκοπούς ένα συνηθισμένο συμβάν.

Νωρίτερα, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία θα έχουν κλιμακωτό χαρακτήρα, με την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο ζήτημα.

Σε αυτό το επίπεδο άλλωστε δεν αποκλείστηκε, εάν και εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιαναλί Γιλντιρίμ.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζητώντας την παρέμβασή του για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.