Skip to main content

Σημεία κινδύνου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - Παρέμβαση του δήμου

Στόχος του έργου η συντήρηση οδών με κριτήριο την κυκλοφοριακή ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας. Δείτε αναλυτικά τα σημεία των παρεμβάσεων.

Στην υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών σε  επικίνδυνα καταγεγραμμένα σημεία» προχώρησαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκη, στόχος του έργου είναι η συντήρηση οδών με κριτήριο την κυκλοφοριακή ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας. Το έργο θα εκτελεστεί με αναλογικότητα σε όλες τις Δημοτικές  Κοινότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκ του συνόλου καταγεγραμμένων αναγκών οι πλέον επείγουσες αποκαταστάσεις.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 15 μήνες και προβλέπεται  να πραγματοποιηθούν στις παρακάτω οδούς:

1η Δημοτική Κοινότητα:
Δελμούζου, Αβδελλά, Σωκράτους, Ιουλιανού, Απ. Παύλου, Ξάνθου, Πηγής, Αυξεντίου, Μεσολογγίτη, Ι. Δραγούμη

2η Δημοτική Κοινότητα:
Αναγεννήσεως, Νικ. Ουρανού

3η Δημοτική Κοινότητα:
Ελ. Ζωγράφου, Επταπυργίου, Αγ. Δημητρίου, Ηφαιστίωνος

4η Δημοτική Κοινότητα:
Βοσπόρου, Αγ. Μαρίνας, Βιζύης, Δημητσάνας, Αν. Ρωμυλίας, Τεμπών, Ατλαντίδος, Παπάφη, Ζάχου, Αργεντή, Σέμελη, Μ. Βίστα, Κυζίκου, Αρχιμήδους, Κυβερνίδου, Κιλκισίου, Χανίων, Τημένου

5η Δημοτική Κοινότητα:
Κρήτης, Π. Συνδίκα, Πραξιτέλους, Πινδάρου, Ασκληπιού, Μακεδονίας, Καλλιδοπούλου, Αμαλίας
Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας:
Ελευθερίας, Αγ. Σπυρίδωνος, Τρικούπη

Ο αρχικός προϋπολογισμός της σχετικής μελέτης ανήλθε στο ποσό των 1.150.000€, ωστόσο μετά από την προσφορά έκπτωσης, ποσοστού 51%, η συνολική δαπάνη του έργου που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 568.081,30€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.