Skip to main content

Υπογραφή σύμβασης για εργασίες σε σχολικά κτίρια στο Δ. Θεσσαλονίκης

Το έργο αφορά σε μονώσεις και ανακατασκευές στεγών, επισκευή όψεων, αντικατάσταση κουφωμάτων και ανακατασκευή τουαλετών σε σχολικά κτίρια

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου συντήρησης σχολικών κτιρίων υπογράφηκε χθες, ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο αφορά σε μονώσεις και ανακατασκευές στεγών, επισκευή όψεων, αντικατάσταση κουφωμάτων και ανακατασκευή τουαλετών σε σχολικά κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 1η και την 5η Δημοτική Κοινότητα. Συμπεριλαμβάνονται ακόμη εργασίες αποκατάστασης των όψεων, που κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση των χρωματισμών, εργασίες αποκατάστασης κλίσεων για τις υγρομονώσεις καθώς και η αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου παλαιού τύπου, σιδηρών και ξύλινων από μονό υαλοπίνακα, με νέα θερμομονωτικά αλουμινίου βαρέως τύπου, με ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες και ασφαλείας, όπου απαιτείται.  

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εξασφαλίσει την λειτουργικότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, με εργολαβίες και έργα αυτεπιστασίας, προχωρώντας στις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολείων» ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Παππάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι έχει ήδη προηγηθεί ο προσυμβατικός έλεγχος.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ποσό που μετά από έκπτωση της τάξης του 51% διαμορφώνεται στα  392.000€.