Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπογράφεται η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα για θέματα της πόλης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της παραλίας στο δήμο Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα είχε συνάντηση σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον πρόεδρο του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, συζητήθηκε και το θέμα της παραχώρησης του επταόροφου πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε και πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η καταρχήν αποδοχή της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι για να γίνει η παραχώρηση θα υπάρξει κάποιο τίμημα από την πλευρά του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, οι όροι της παραχώρησης αναμένεται να καθοριστούν το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του «δεν έχει καμία αντίρρηση», ωστόσο, όπως είπε, «πρέπει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα». «Είναι σοβαρό το θέμα, πρέπει να υπάρξει γραπτή η συμφωνία. Να έρθει εδώ ο κ. Πιτσιόρλας να μας ενημερώσει», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.