Skip to main content

Υπόγειες συμμαχίες, σε βάρος της Ελλάδας για την αξιολόγηση

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, βρίσκονται σε υπόγεια συνεννόηση για το ελληνικό ζήτημα.

Είναι πλέον κοινό μυστικό, το οποίο διακινείται, σχεδόν από στόμα σε στόμα, σε συγκεκριμένους κύκλους των Αθηνών. Σύμφωνα με αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, βρίσκονται σε υπόγεια συνεννόηση για το ελληνικό ζήτημα και την αντιμετώπιση του.

Οι απόψεις του Τόμσεν δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του κ. Σόιμπλε, ενώ την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η λεκτική επίθεση του κ. Τσίπρα κατά των τεχνοκρατών του ΔΝΤ.

Εδώ, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι με νέο άρθρο του, στους Financial Times, ο Βόλφανγκ Μινχάου, που αποδεδειγμένα έχει καλές σχέσεις με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, επιτίθεται στον Ελληνα πρωθυπουργό, για κακούς χειρισμούς. Είχε προηγηθεί άλλο άρθρο του, πριν μερικές μέρες, με παραπλήσιο περιεχόμενο...

Τι θέλει η Αθήνα; Με δύο λόγια, να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και να δοθεί μια πολιτική λύση από το Βερολίνο στο ελληνικό ζήτημα. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρει…