Skip to main content

Υπό την αιγίδα της ΠΚΜ η κοινωνική δράση suppARTing students

Την κοινωνική δράση «suppARTing students» της «Πολιτείας Πολιτισμού» στηρίζει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Την κοινωνική δράση «suppARTing students» της «Πολιτείας Πολιτισμού» στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «Πολιτεία Πολιτισμού», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει έκθεση καλλιτεχνών στη Νέα Υόρκη, από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2015, στο New York Design Center.

Στην έκθεση συμμετέχουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους 65 καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, από διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, πυρογραφία, γλυπτική, χαρακτική, σκιτσογραφία, φωτιστική τέχνη, κολάζ κ.ά.

Στόχος είναι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων να διατεθούν σε 300 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

Για τη στήριξη της δράσης «suppARTing students», θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις 20.00’, στην «Πύλη Αξιού», με τίτλο «Έτσι αγαπάει η Θεσσαλονίκη», όπου θα συμμετάσχουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Νίκος Μακρόπουλος, Μελίνα Ασλανίδου, Άγγελος Διονυσίου, Λένα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Ζαφείρης Μελάς, Γιώργος Γιασεμής, Κωνσταντίνος Καραγέλης, Πέλα και Στάθης Νικολαΐδης κ.α.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν τη στήριξη του Hellenic Relief Foundation.