Skip to main content

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά ανάμεσα σε Μεσαίο και Πετρωτό

Στο σημείο μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άντρες, ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και υδροφόρες του δήμου Ωραιοκάστρου

Υπό μερικό έλεγο τέθηκε μετά τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πετρωτό και Μεσαίο του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στο σημείο μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άντρες, ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και υδροφόρες του δήμου Ωραιοκάστρου. Το ελικόπτερο σταμάτησε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:30 και αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία και στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν κατοικίες διαβεβαιώνουν τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και η δημοτική αρχή.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς,  αρχικά υπήρξε κάποιος πανικός, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής. Από την πυρκαγιά κινδύνεψε προς στιγμήν το μοναστήρι που βρίσκεται στο Μεσαίο,

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ο κ. Γαβότσης, με ανάρτησή του στο facebook εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση τους, στους εργαζόμενους του δήμου που διέκοψαν ακόμη και τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.