Skip to main content

Υπό εξέταση η ενιαία είσπραξη οφειλών προς εφορίες και Ταμεία

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει της άφιξης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Το ζήτημα της δημιουργίας ενός μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, εξετάστηκε σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αντικείμενο ήταν δυο -τρεις μνημονιακές υποχρεώσεις (ορισμένες από τις οποίες, όπως ο ενιαίος μηχανισμός για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία, είναι συναρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και της ΑΑΔΕ), εν όψει της άφιξης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Ωστόσο, δεν συζητήθηκε το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.