Skip to main content

ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας: Δεν δίνω πράσινο φως για ελάφρυνση ελληνικού χρέους

Η Ελλάδα οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά περισσότερα πρέπει να γίνουν και στις δύο πλευρές του τραπεζιού, έγραψε στο twitter o Πίτερ Κάζιμιρ.

Δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα για την παραμονή του ΔΝΤ, δίνοντάς τους το πράσινο φως για μια ελάφρυνση χρέους που η Ελλάδα δεν χρειάζεται, τόνισε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Κάζιμιρ, μέσω αναρτήσεών του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε:

«Όσον αφορά τους φίλους μας από το ΔΝΤ, τους συμπαθούμε και είναι καλό να τους έχουμε μαζί μας αλλά δεν διατίθεμαι να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα για την παραμονή τους, δίνοντάς τους το πράσινο φως για μια ελάφρυνση χρέους που η Ελλάδα δεν χρειάζεται». Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, σημειώνει πως από τη δική του εμπειρία, η Ελλάδα είναι ένα ζήτημα που κανείς «επιθυμεί να αποφύγει στην προεκλογική καμπάνια».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα οδεύει προς την «σωστή κατεύθυνση», αλλά περισσότερα πρέπει να γίνουν και στις «δύο πλευρές του τραπεζιού».

O υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας αναφέρει επίσης πως είναι «θετικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ η Ελλάδα θα χρειαστεί «πολύ λιγότερα χρήματα» από το τρίτο πρόγραμμα, ενώ εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση «τις επόμενες εβδομάδες».