Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Επικριτής, και όχι θιασώτης του Bitcoin ο Βαρουφάκης

«Ανακρίβειες» αποκαλεί το ΥΠΟΙΚ τα συμπεράσματα δημοσιεύματος που παρουσιάζουν τον Γιάννη Βαρουφάκη ως «θιασώτη και προπαγανδιστή του Bitcoin».

«Ανακρίβειες» αποκαλεί το υπουργείο Οικονομικών τα συμπεράσματα δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που παρουσιάζουν τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη ως «θιασώτη και προπαγανδιστή του Bitcoin».

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, από το 2012, είναι διεθνώς γνωστός ως επικριτής του Bitcoin και συστηματικά προειδοποιεί επενδυτές εναντίον της αγοράς Bitcoins, φαίνεται ότι είναι μια λεπτομέρεια που το ‘Πρώτο Θέμα’ δεν προτίθεται να επιτρέψει να του ‘χαλάσει’ το σκανδαλοθηρικό του ίστρο», επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ.

Παραπέμπει, δε, στον προσωπικό ιστότοπο που διατηρεί ο ΥΠΟΙΚ, yanisvaroufakis.eu (υποσελίδα με τίτλο Digital Money/Economies), όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν άρθρα, συνεντεύξεις και ομιλίες για την «έντονη κριτική» του στο Bitcoin, όπως η συνέντευξη του στο ABC Radio «όπου αντιτίθεται στην ιδέα ότι το Bitcoin αποτελεί σοβαρό εναλλακτικό νόμισμα».