Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Εάν ζητήσουν περισσότερη λιτότητα θα πούμε «Όχι»

«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά Όχι» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, για το δημοσίευμα του περιοδικού «Philosophie» για τις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, «από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα».

«Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά Όχι. Κι αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.