Skip to main content

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Μοναδικό ζήτημα η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που φέρεται να θέτει ζήτημα κυριότητας για νησίδες του Αιγαίου.

«Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν», υποστήριξε το ελληνικό υπ. Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς, που ήρθε ως απάντηση σε όσα ισχυρίστηκε, νωρίτερα, η Άγκυρα.