Skip to main content

Υπέρ Τζιτζικώστα οι βουλευτές Δήμας και Αντωνιάδης

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα από τον βουλευτή Κορινθίας, Χρήστο Δήμα, και τον βουλευτή Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη.

Άλλοι δυο βουλευτές, μετά τον ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, πήραν θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον βουλευτή Κορινθίας, Χρήστο Δήμα και το βουλευτή Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη.

Ο 35χρονος βουλευτής Κορινθίας, Χρήστος Δήμας και γιος του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, από την εκπομπή «Τι τρέχει;» του ΒΗΜΑ FM 99,5, εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για τέσσερις λόγους.

Όπως είπε: «Έχω αποφασίσει ποιον θα στηρίξω. Έχω αποφασίσει για τέσσερις λόγους να στηρίξω την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Πρώτον, πιστεύω ότι μπορεί να διευρύνει την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας και να κερδίσει τις εκλογές. Η πραγματικότητα είναι πως τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία έχει μικρύνει κι έχουμε χάσει ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μία γενικότερη επανεκκίνηση και πιστεύω πως έχει την πρόθεση να το κάνει πράξη και την δυνατότητα να το φέρει επιτυχώς εις πέρας. Τρίτον είναι η ιδεολογική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε παρεκκλίνει από τις βασικές ιδεολογικές μας αρχές. Η πεποίθηση του στον κοινωνικό φιλελευθερισμό ως κύρια ιδεολογική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντική. Και τέλος, έχει φτάσει η στιγμή όπου οι νεότερες γενιές θα συμβάλλουμε θετικά και με πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Άρα γι' αυτούς τους τέσσερις λόγους θεωρώ πως η καλύτερη υποψηφιότητα, είναι η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα».

Ο βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, δήλωσε: «Επιταγή της κοινωνίας είναι να γίνει αλλαγή σε όλα. Τομές, μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο και το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει. Η άποψή μου είναι ότι αυτά μπορεί να γίνουν με κάτι νέο στην πολιτική. Το νέο αυτό, το κομίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε επίσης στην καταγωγή του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη Φλώρινα και τη Μακεδονία, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να στηρίξουν όλοι οι Φλωρινιώτες την υποψηφιότητά του.