Skip to main content

Υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ τάσσεται ο προσωπάρχης του 'Ορμπαν

«Ναι» στην αποχώρηση της Ουγγαρίας από την ΕΕ λέει ο προσωπάρχης του Βίκτορ 'Ορμπαν, Γιάνος Λάζαρ, ξεκαθαρίζοντας πως αποτελεί «προσωπική του άποψη».

Υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ δήλωσε ότι θα ψήφιζε ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ 'Ορμπαν, Γιάνος Λάζαρ ή θα απχείρε από την ψηφοφορία στην περίπτωση που η Βουδαπέστη διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Ουγγαρίας στην ΕΕ, αν και, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Γιάνος Λάζαρ τόνισε ότι πρόκειται για την προσωπική του άποψη κι όχι της ουγγρικής κυβέρνησης.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι υπέρμαχος της Ευρώπης, αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ δεν ισοδυναμεί με την Ευρώπη…Η ΕΕ σήμερα δεν είναι ικανή να υπερασπίζεται και να αντιπροσωπεύει τις αξίες και τα συμφέροντα της Ευρώπης» τόνισε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Απλά για να το ξεκαθαρίσω, η ουγγρική κυβέρνηση δεν προτίθεται να εντάξει το θέμα αυτό στην ατζέντα, δεν σχεδιάζει να πάρει την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο δημοψήφισμα, καθώς η χώρα διεξήγαγε ένα έγκυρο δημοψήφισμα το 2004 όταν ψήφισε υπέρ της ένταξής της (στην ΕΕ)» πρόσθεσε ο Λάζαρ.