Skip to main content

Υπέρ της ανάδειξης υπουργού Οικονομικών της ΕΕ τάσσεται ο Μοσκοβισί

Στην ανάγκη μιας «βαθιάς» μεταρρύθμισης στη διακυβέρνηση της ΕΕ στάθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Υπέρ της ανάδειξης ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα είναι υπόλογος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάχθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS) στις Βρυξέλλες.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Μοσκοβισί στάθηκε στην ανάγκη μιας «βαθιάς» μεταρρύθμισης στη διακυβέρνηση της ΕΕ.

Είπε επίσης ότι, εφόσον γινόταν δυνατή η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε υπό την εποπτεία του να λειτουργήσει ένα κοινό Ταμείο Ανεργίας.

«Προσωπικά είμαι της άποψης πως ένα κοινό Ταμείο Ανεργίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας πολλά υποσχόμενος σταθεροποιητής», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας «δημοσιονομικής ένωσης», επισημαίνοντας ωστόσο πως «πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για να υπάρξει μεγαλύτερη σύγκλιση στην Ευρωζώνη».

«Υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, ειδικά μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ωστόσο υπάρχει και η ευκαιρία να βγούμε πιο δυνατοί από αυτό. Το να γυρίσουμε πίσω δεν αποτελεί επιλογή» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.