Skip to main content

ΥΠΕΝ: Δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση στη Σαλαμίνα

Αναλυτική εικόνα της πορείας της επιχείρησης απορρύπανσης στον Σαρωνικό κόλπο έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας με ανακοίνωσή του.

Για πρόοδο στην επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου κάνει λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με μηχανικά μέσα (πλυστικά μηχανήματα, αντλίες και λοιπά μέσα), από ιδιωτικά συνεργεία 132 ατόμων. Η γενικότερη εικόνα βαίνει καθημερινά βελτιούμενη.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή "Θεατράκι" πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της προβλήτας, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και εκτεταμένο καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίστηκε ο καθαρισμός των ακτών κατά μήκος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το λιμανάκι της Αφροδίτης. Αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες.

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ ολοκληρώθηκαν οι πλυστικές εργασίες. Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου είναι σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη ενώ αναμένεται και εδώ ολοκλήρωση των εργασιών το προσεχές διάστημα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργήθηκαν και σήμερα εντατικές εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από 22 μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος.

Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησε προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, συνολικά 49 ατόμων, με τη χρήση πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση.

Στην περιοχή της Γλυφάδας (1η-2η-3η και 4η μαρίνα), συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, αποτελούμενο από 46 άτομα, συνέχισε τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει ομοίως βελτίωση.

Στην εγκατάσταση "Αστέρας Γλυφάδας”, η κατάσταση παρουσιάζει αρκετή βελτίωση. Επιχείρησε συνεργείο 33 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με δύο βυτιοφόρα οχήματα και 6 πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, ένα σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε μαζί με τρία ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.