Skip to main content

ΗΠΑ: Τρομακτικό βίντεο από την πτήση με τους 11 τραυματίες από «έντονες αναταράξεις» - Έφευγαν με φορεία

Στους 11 τραυματίες περιλαμβάνονται μέλη του πληρώματος και επιβάτες

Έντεκα άτομα που βρίσκονταν σε πτήση της Delta Airlines μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο την Τρίτη 29 Αυγούστου, αφού αντιμετώπισαν «σοβαρές αναταράξεις» πριν προσγειωθούν στην Ατλάντα.

Το αεροπλάνο μετέφερε 151 επιβάτες και 14 μέλη του πληρώματος από το Μιλάνο όταν ξεκίνησαν οι αναταράξεις, δήλωσε εκπρόσωπος της Delta. Στους 11 τραυματίες περιλαμβάνονται μέλη του πληρώματος και επιβάτες. Η έκταση των τραυματισμών δεν είναι ακόμα σαφής.

Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τουλάχιστον δύο ανθρώπους να μεταφέρονται με φορεία στον διάδρομο του Airbus A350 μετά την ασφαλή προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα. Μια γυναίκα, που πιστεύεται ότι ήταν αεροσυνοδός, έβγαινε από το αεροπλάνο με επίδεσμο στο κεφάλι και νάρθηκα στον αυχένα, ενώ επιβάτιδα φαινόταν να κρατάει μια μεγάλη παγοκύστη στο κεφάλι της.

Αρκετά μέλη του πληρώματος βιντεοσκοπήθηκαν επίσης να με νάρθηκες στον αυχένα καθώς κάθονταν σε αναπηρικά καροτσάκια μέσα στον τερματικό σταθμό.

Η επιβάτιδα που τράβηξε το βίντεο, υπενθύμισε πώς το αεροπλάνο «έπεσε» ξαφνικά λόγω των αναταράξεων, κάνοντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και την ίδια, «να πετάξουν από τις θέσεις τους». «Υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων αεροσυνοδών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κάναμε αναγκαστική προσγείωση και οι μη σοβαρά τραυματισμένοι έπρεπε να παραμείνουν στο αεροπλάνο μέχρι να έρθει νέο πλήρωμα πτήσης, επειδή δεν μπορείς να αποβιβαστείς χωρίς αυτό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayọ Suber (@helloayo)

Ένα ζευγάρι που επέβαινε στο αεροσκάφος, το οποίο δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο Fox5 ότι οι επιβάτες έπρεπε να παραμείνουν στο αεροσκάφος για περίπου δύο ώρες, ενώ οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που φαίνεται να έχουν «σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

Συνολικά, 11 επιβάτες και μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματά τους, ανέφερε η Delta σε ανακοίνωσή της. Η κατάσταση των τραυματιών -ή η έκταση των τραυματισμών- δεν ήταν άμεσα σαφείς.

Πηγή: protothema