Skip to main content

ΗΠΑ: Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατήγγειλε τις εξοπλιστικές δαπάνες της ιρανικής κυβέρνησης σε βάρος, όπως είπε, της ευημερίας των πολιτών.

Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του, επεσήμανε η  πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Η υφήλιος παρακολουθεί όσα πράττουν οι αρχές του Ιράν», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατήγγειλε τις εξοπλιστικές δαπάνες της ιρανικής κυβέρνησης σε βάρος, όπως είπε, της ευημερίας των πολιτών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το μήνυμα αυτού του λαού, είναι σταματήστε να υποστηρίζετε την τρομοκρατία», ενώ ζήτησε την αποκατάσταση του διαδικτύου στο Ιράν.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια επέμεινε ότι εναπόκειται στο Ιράν «να διευθετήσει τα προβλήματά του», καταγγέλλοντας, χωρίς περιστροφές, τη στάση των ΗΠΑ προς την Τεχεράνη.

«Σπαταλάτε την ενέργεια του Συμβουλίου» είπε ο Βασίλι Νεμπένζια απευθυνόμενος στις ΗΠΑ που ζήτησαν να διεξαχθεί η συνεδρίαση με αντικείμενο την κατάσταση στο Ιράν, ενώ έκανε λόγο για «ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν».

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στο Ιράν προκαλούν μεν ανησυχία, ωστόσο δεν συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, επικρίνοντας εμμέσως τις ΗΠΑ που ζήτησαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε απόπειρα εκμετάλλευσης αυτής της κρίσης για προσωπικούς σκοπούς», συμπλήρωσε ο ίδιος.