Skip to main content

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για αλλαγές στην Υγεία

«Η αποψινή ιστορική ψηφοφορία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να τερματίσουμε τις καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιριών, τον έλεγχο των αυξανόμενου κόστους για τις ασφαλίσεις υγείας, και την επέκτασ
Η φιλόδοξη προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να αναδιαμορφώσει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πέρασε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στη Γερουσία, σε μια οριακή νίκη, που στηρίχθηκε στην Δημοκρατική παράταξη και ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ιστορική».

Οι Γερουσιαστές τάχθηκαν, με 60 ψήφους υπέρ και 39 κατά, υπέρ της έναρξης του διαλόγου για το νομοσχέδιο, που έχει στόχο να επεκταθεί η κάλυψη ώστε να συμπεριλάβει περίπου 31 εκατ. Αμερικανούς που δεν έχουν, και θεωρείται το πιο σημαντικό για τον τομέα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες απαιτούμενες 60 ψήφους, καταφέρνοντας να πείσουν δυο επαμφοτερίζοντες συναδέλφους τους και δυο ανεξάρτητους για να κερδίσουν τους 39 από τους 40 Ρεπουμπλικάνους του σώματος, ένας εκ των οποίων ήταν απών.

«Η αποψινή ιστορική ψηφοφορία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να τερματίσουμε τις καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιριών, τον έλεγχο των αυξανόμενου κόστους για τις ασφαλίσεις υγείας, και την επέκταση της ποιοτικής κάλυψης της ιατρικής περίθαλψης για όσους τη στερούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ο διάλογος για το νομοσχέδιο αναμένεται να αρχίσει την 30ή Νοεμβρίου, μετά την εορτή των Ευχαριστιών, και να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, καθώς οι γερουσιαστές θα δώσουν μάχη επί των πιθανών τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο.