Skip to main content

ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για την υγεία

To νομοσχέδιο του για τη μεταρρύθμιση του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ.
To νομοσχέδιο του για τη μεταρρύθμιση του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ, με τη συζήτηση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα να αναμένεται να χαρακτηριστεί από έντονες αντιπαραθέσεις.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει 2.074 σελίδες, θα επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη υγείας στο 94% των πολιτών που τη δικαιούνται, όπως δήλωσε ο κ. Ριντ.

«Απόψε αρχίζει το τελευταίο μέρος αυτού του ταξιδιού», δήλωσε ο κ. Ριντ κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με αυτό, οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πρέπει να ασφαλιστούν, ενώ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα μπορούν να αρνούνται την παροχή ασφάλειας λόγω προϋπαρχόντων προβλημάτων στην υγεία των αιτούντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα βοηθά τα φτωχότερα νοικοκυριά να πληρώνουν τα ασφάλιστρα με την παροχή ειδικών επιδομάτων.

Ο κ. Ρίντ θα χρειαστεί τη στήριξη και των 58 Δημοκρατικών γερουσιαστών, καθώς και δύο ανεξάρτητων, ώστε να κερδίσει και τις 60 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει χωρίς καθυστερήσεις η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο από τη Γερουσία, θα πρέπει να συγκεραστεί με το νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να ξαναψηφιστεί το σχέδιο που θα προκύψει ώστε να καταστεί νόμος.


Πηγή: BBC