Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αποθεώνει τον εαυτό του για τις πρώτες 100 μέρες εξουσίας

Κανείς δεν έχει κάνει αυτά που εμείς καταφέραμε να κάνουμε σε διάστημα 100 ημερών, επομένως είμαστε πανευτυχείς, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ικανοποίησή του για τον απολογισμό της διακυβέρνησής του, την παραμονή της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών του στην εξουσία, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της υπογραφής ενός διατάγματος στο «Δωμάτιο Ρούσβελτ» στον Λευκό Οίκο.

«Προχωράμε απίστευτα καλά, κάνουμε τεράστια πράγματα. Πιστεύω ότι δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Τραμπ και πρόσθεσε:

«Οι 100 ημέρες είναι μια ψευδής προθεσμία όμως επιτρέψτε μου να σας πω ένα πράγμα: κανείς δεν έχει κάνει αυτά που εμείς καταφέραμε να κάνουμε σε διάστημα 100 ημερών, επομένως είμαστε πανευτυχείς».

Από τις δικαστικές ήττες (για τη μετανάστευση) έως την πολιτική ήττα στο Κογκρέσο (για το σύστημα υγείας) ο μεγιστάνας χρειάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών σε πολλές από τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και οι πρώτοι μήνες στον Λευκό Οίκο μόνο εύκολοι δεν ήταν, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.