Skip to main content

ΗΠΑ και Ρωσία κοντά σε νέα συμφωνία για αφοπλισμό

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας για τη μείωση των εξοπλισμών, καθώς επέλυσαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που υπήρχαν στις συνομιλίες που γίνονται για την επίτευξη μιας νέας συνθ
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας για τη μείωση των εξοπλισμών, καθώς επέλυσαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που υπήρχαν στις συνομιλίες που γίνονται για την επίτευξη μιας νέας συνθήκης για τον αφοπλισμό, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Οι διαπραγματευτικές μας ομάδες ανέφεραν ότι έχουν επιλύσει όλα τα σημαντικά ζητήματα», δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα.

«Εκκρεμούν κάποια τεχνικά ζητήματα, αλλά βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, σημείωσε. Η νέα συνθήκη για τον αφοπλισμό την οποία διαπραγματεύονται εδώ και μήνες στη Γενεύη οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα διαδεχθεί την START 1, τη συμφωνία που είχε συναφθεί το 1991, η ισχύς της οποίας εξέπνευσε στις 5 Δεκεμβρίου του 2009. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει ότι η νέα συμφωνία θα είναι έτοιμη για υπογραφή έως τα μέσα του Απριλίου.