Skip to main content

ΗΠΑ: Για τρίτη νύχτα συνεχίζονται τα επεισόδια στο Σεντ Λούις (video)

Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αθώωση του Τζέισον Στόκλεϊ, πρώην αστυνομικού, στη δίκη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Επεισόδια για τρίτη συνεχόμενη νύχτα έλαβαν χώρα στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, καθώς βίαιες διαδηλώσεις άρχισαν αφού ο δικαστής Τίμοθι Ουίλσον έκρινε αθώο τον Τζέισον Στόκλεϊ, 36 ετών, πρώην αστυνομικό του Σεντ Λούις, στη δίκη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο αστυνομικός κατηγορούνταν για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Άντονι Λαμάρ Σμιθ, 24 ετών, το 2011.

Η χθεσινή διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση θανατηφόρας βίας από την αστυνομία στο Σεντ Λούις, άρχισε ειρηνικά, ωστόσο πήρε βίαιη τροπή με διαδηλωτές να σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της πόλης και άλλους να προσπαθούν να αποκλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δόθηκε διαταγή να διαλυθεί το πλήθος σε μια διασταύρωση έπειτα από αναφορές για εκτεταμένες φθορές περιουσιών.

«Αστυνομικοί με εξάρτηση προστασίας έφθασαν στο σημείο στο κέντρο για να διαλύσουν το πλήθος των ταραχοποιών», ανέφερε η αστυνομία του Σεντ Λούις μέσω Twitter.

«Ταραχοποιοί έσπασαν πολλούς υαλοπίνακες (στη συμβολή των οδών) Olive και 10ης. Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο», ανέφερε άλλη ανάρτηση της αστυνομίας. «Έχουμε αναφορές για σημαντικές φθορές περιουσίας στο κέντρο του #STL», σημειωνόταν σε άλλο μήνυμα.