Skip to main content

ΗΠΑ: Επιμένουμε στη διπλωματία για την επίλυση της κρίσης με Β. Κορέα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ρξέφρασε την ελπίδα η «ήρεμη περίοδος» που βρίσκεται σε εξέλιξη - χωρίς εκτόξευση πυραύλων- από τις 15 Σεπτεμβρίου να «συνεχιστεί».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να ελπίζουν στη διπλωματία» για την επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, την οποία η Ουάσιγκτον σήμερα συμπεριέλαβε στον αμερικανικό κατάλογο των χωρών που "στηρίζουν την τρομοκρατία".

"Η γενική εντύπωση" είναι ότι η πίεση που ασκείται από τις κυρώσεις που βρίσκονται ήδη σε ισχύ "έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα", δήλωσε σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Εξέφρασε την ελπίδα η "ήρεμη περίοδος" που βρίσκεται σε εξέλιξη - χωρίς εκτόξευση πυραύλων ή πυρηνικές δοκιμές από την Βόρεια Κορέα - από τις 15 Σεπτεμβρίου να "συνεχιστεί".

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο αυτό των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία θα βοηθήσει στην αποτροπή τρίτων μερών να στηρίζουν την Πιονγκγιάνγκ.