Skip to main content

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με 5 νεκρούς στη Φιλαδέλφεια

Τραγωδία στη βόρεια Φιλαδέλφεια από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου της Amtrak, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα.

Τραγωδία στη βόρεια Φιλαδέλφεια από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου της Amtrak, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50. 

Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak 238 επιβάτες και πέντε μέλη του προσωπικού επέβαιναν στο τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ουάσιγκτον – Νέα Υόρκη. Οι αρχές δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε το δυστύχημα από το οποίο αναποδογύρισαν βαγόνια στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ντελαγουέρ.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επικαλούμενο το FBI, το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC δείχνουν δεκάδες διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες ανάμεσα στα συντρίμμια του τρένου, αλλά και αναποδογυρισμένα βαγόνια.