Skip to main content

ΗΠΑ: Δεν παρακολουθείτο ο Πύργος του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων επεσήμανε ότι είναι πιθανό να χρησιμόποιήθηκαν άλλες μέθοδοι εναντίον του προέδρου

Τον ισχυρισμό του προέδρου Τραμπ αναφορικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην πύργο του στη Νέα Υόρκη διέψευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ντέβιν Νούνες επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν άλλες μέθοδοι εναντίον του Ρεπουμπλικανού.
 
Ο Νούνες είπε επίσης κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ότι η Επιτροπή δεν έχει δει καμιά απόδειξη περί κάποιας δολοπλοκίας με τη συμμετοχή της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.
 
Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Μάικ Ρότζερς κατέθεσαν στην Επιτροπή όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η Ρωσία αποπειράθηκε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
Ο Τραμπ προκάλεσε σάλο στις αρχές Μαρτίου, όταν κατήγγειλε μέσω Twitter ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει να γίνονται υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ.

Ο Νούνες άνοιξε την ακρόαση τονίζοντας «επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ. Πάντως, είναι παρ' όλ' αυτά πιθανό να υπήρξαν άλλες κατασκοπευτικές δραστηριότητες σε βάρος του προέδρου Τραμπ και των συνεργατών του».
 
Εξάλλου, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα για το οποίο ο Τραμπ διαμαρτύρεται συχνά, ο Νούνες σημείωσε πως εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι προέβησαν σε διαρροές πιθανόν διαβαθμισμένων πληροφοριών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σκοπεύει να τους βρει και να τους προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης.