Skip to main content

ΗΠΑ: Δεν εξετάζεται στρατιωτική δράση εναντίον της Βενεζουέλας

Εξετάζεται μια μεγάλη γκάμα επιλογών αλλά «δεν προβλέπεται καμία στρατιωτική δράση στο εγγύς μέλλον», ανέφερε σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται ότι δύο εβδομάδες πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί σε πιθανή «στρατιωτική επιλογή» (δείτε εδώ).

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο σύμβουλος του κ. Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας, στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ, εξετάζεται μια μεγάλη γκάμα επιλογών αλλά «δεν προβλέπεται καμία στρατιωτική δράση στο εγγύς μέλλον».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είπε ότι οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Καράκας έχουν ως στόχο να περιορίσουν την πρόσβαση του καθεστώτος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις αμερικανικές αγορές μετοχών και ομολόγων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις «τη χειρότερη επίθεση» εναντίον του λαού της χώρας και διερωτήθηκε αν στόχος των ΗΠΑ είναι να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μαδούρο δεν θα μετάσχει τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.