Skip to main content

ΗΠΑ: Απέκρυψαν έρευνα για περικοπές 125 δισ. δολαρίων

Έρευνα αποδείκνυε ότι μέσα σε μία πενταετία θα μπορούσαν να περικοπούν σπατάλες 125 δισ. δολαρίων. Τεράστια τα ποσά που πάνε σε έμμεσες δαπάνες.

To αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απέκρυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, έρευνα η οποία πρότεινε την εξοικονόμηση κονδυλίου 125 δισ. δολαρίων από τη μείωση διοικητικών δαπανών. Η απόκρυψη της έρευνας έγινε υπό το φόβο ότι τα ευρήματα θα έδιναν επιχείρημα στο Κογκρέσο να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και πρότεινε μία «ξεκάθαρη διαδικασία» προκειμένου το αμερικανικό Πεντάγωνο να εξοικονομήσει κεφάλαια 125 δισ. δολαρίων μέσα σε μια πενταετία, μέσω αναδιοργάνωσης των γραφειοκρατικών υποδομών του, με την αποχώρηση στελεχών ή της πρώιμης συνταξιοδότησης τους.

Η μελέτη προέβλεπε επίσης τη μείωση των εξωτερικών συνεργατών, αλλά και την αποτελεσματικότερη χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Την έρευνα πραγματοποίησε μία συμβουλευτική επιτροπή (Defense Business Board) με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών και συμβούλων της εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων McKinsey and Co.

Από την ανάλυση της κοστολόγησης των δραστηριοτήτων του αμερικανικού Πενταγώνου, προέκυψε ότι αυτό δαπανούσε ποσοστό 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού του (580 δισ. δολάρια) σε έμμεσες δαπάνες, αλλά και για την κάλυψη λογιστικών αναγκών, ανθρωπίνων πόρων, διοικητικής υποστήριξης, αλλά και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.