Skip to main content

ΗΠΑ: 60 λεπτά διήρκεσε η επιδρομή πυραύλων στη Συρία

Ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τόνισε πως έπληξαν τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων.

Μία ώρα διήρκησε η συντονισμένη επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας κατά τη Συρίας ως αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ (δείτε εδώ).

Ο αρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζο Ντάνφορντ δήλωσε πως οι δυτικές δυνάμεις έπληξαν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, τον έναν κοντά στη Δαμασκό και τους δύο άλλους στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία. 

Τα πλήγματα αυτά «τελείωσαν» στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) πρόσθεσε ο στρατηγός Ντάνφορντ διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες.

Ο στρατηγός Ντάνφορντ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται κάποια άλλη επιχείρηση και διευκρίνισε πως οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μεγάλη παρουσία στη χώρα, και πως η Μόσχα δεν είχε ειδοποιηθεί εκ τον προτέρων για την επέμβαση.