Skip to main content

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη φωτιά στα Κύθηρα: Η ΝΔ έχει αμνησία

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά του δημάρχου Κυθήρων, χαρακτηρίζοντάς τον δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πυρκαγιά στα Κύθηρα, καθώς, όπως ανέφερε, υπήρξε κακός συντονισμός και έλλειψη εναέριων μέσων (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΝΔ δεν ανανέωσε τον στόλο αεροπυρόσβεσης όταν η χώρα δεν βρισκόταν σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας και ότι ξεχνά «τη διαχειριστική της ανικανότητα» και τις καταστροφές επι των ημερών διακυβέρνησης της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Νέα Δημοκρατία έχει αμνησία. Ως Κυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο που η χώρα δεν ήταν υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας ούτε φρόντισε να ανανεώσει τον στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά του δημάρχου Κυθήρων, Στράτου Χαρχαλάκη, σημειώνοντας ότι είναι στέλεχος της ΝΔ και τον κατηγορεί ότι έχει ρόλο δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμφανίζεται να απαιτεί υπερβολικό αριθμό εναέριων μέσων, που αντίστοιχος δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Και αυτό παρότι διατέθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα και ο δήμαρχος το γνωρίζει, καθώς βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ ξεχνά τη διαχειριστική της ανικανότητα και τις καταστροφές επί των ημερών διακυβέρνησής της. Τα στατιστικά στοιχεία το αποτυπώνουν. Με τη στάση της προσδοκά σε μικροκομματικά οφέλη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και αυτή τη στιγμή μέσα από δυσκολίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα.Θα έπρεπε να υπάρχει και ντροπή για κάποιους, που κατά τη λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι», σημειώνει.