Skip to main content

Υπ. Υγείας: Ενισχύονται με προσωπικό από το Φεβρουάριο οι ΜΕΘ

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση διαδικασιών, ώστε το προσωπικό να διοριστεί άμεσα

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται από το υπουργείο Υγείας η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, αφενός να διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας τονίζει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ, και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.