Skip to main content

Ιωάννινα: Στα δύο εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις

Σημαντικές βλάβες σημειώθηκαν στο χωριό Αμπελοχώρι, ενώ υπερχείλισε ο Αωός, «πνίγοντας» 150 περίπου στρέμματα στη Κόνιτσα. «Δεν υπάρχει πλέον το φράγμα», τόνισε στη Voria.gr ο νομάρχης Ιωαννίνων.
Πολύ σημαντικές οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Ήπειρο, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων καταγράφει βλάβες ύψους δύο εκατ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στη Voria.gr ο νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης, το σημαντικότερο πρόβλημα παρατηρείται στο δήμο Κόνιτσας, όπου ο Αωός υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να «πνίξει» 150 περίπου στρέμματα καλλιεργειών, ενώ το φράγμα «δεν υπάρχει πλέον». Σημαντικές βλάβες σημειώθηκαν και στο χωριό Αμπελοχώρι.

«Έχουμε ζητήσει επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και περιμένουμε άμεση απάντηση», δήλωσε ο κ. Καχριμάνης, ενώ οι ζημιές στο φράγμα υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.

Τις περιοχές που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις βροχοπτώσεις επισκέφθηκε χθες ο νομάρχης Ιωαννίνων, που συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Μεταξύ άλλων βρέθηκε στην Καλλιθέα Κόνιτσας, αλλά και σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, όπως τα Κάτω Μάρμαρα, το Νεοχωρόπουλο και το Κουτσελιό.