Skip to main content

Ιωαννίδης για τελικό: Ελπίζω η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέλυσε το εάν και κατά πόσο οι «κίτρινοι» μπορούν να πάρουν την κούπα, ενώ σχολίασε και την πορεία του ΠΑΟΚ.

Στον σπουδαίο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, στο Αλεξάνδρειο, αναφέρθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4.

Ο «Ξανθός», καλώντας τη διαιτησία του αγώνα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανέλυσε το εάν και κατά πόσο οι «κίτρινοι» μπορούν να πάρουν την κούπα, ενώ σχολίασε και την πορεία του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η έδρα είναι μεγάλη υπόθεση, όταν σε βοηθάει και αποδυναμώνει τον αντίπαλο. Θέλει να είναι ήρεμοι και ψύχραιμοι, είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να βρεθούν σε καλή μέρα και ο κόσμος να βοηθάει χωρίς να κάνει έκτροπα.

Ελπίζω και η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της και εννοώ το καρπούζι να κοπεί στην μέση».

Για το αν μπορεί να κερδίσει ο Άρης τον Παναθηναϊκό: «Γιατί να μην μπορεί; Στο ένα παιχνίδι μπορεί κερδίσει ο πιο αδύνατος και να κερδίσει και άνετα. Στο πρωτάθλημα μπορείς να ποντάρεις ότι θα το πάρει ο καλύτερος, εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. O ΠΑΟΚ δυο φορές το πάλεψε και έχασε στο τέλος. Ο Άρης πρέπει να κυνηγήσει το παιχνίδι από την αρχή, άμα δεν παίξει καλά ο Παναθηναϊκός θα χάσει. Θέλει καλή άμυνα, καλές βοήθειες και λογικά να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ.

Η ομάδα είναι χειρότερη από πέρυσι. Δεν θέλει και πολύ για να το καταλάβεις. Σίγουρα ο Άρης δεν έχει την ποιότητα που είχε πέρυσι. Κάποιοι παίκτες δεν έπρεπε να φύγουν από την ομάδα. Παίρνεις 20 παίκτες, σου βγαίνουν οι τρεις, δεν γίνεται να τους αφήνεις να φύγουν».

Για τον ΠΑΟΚ και τις δυο νίκες επί του Άρη: «Στον ΠΑΟΚ είναι πρόεδρος ο Πρέλεβιτς και αυτό έχει την σημασία του. Μπορεί να μην έχουν μεγάλο μπάτζετ αλλά είναι άνθρωποι του μπάσκετ, είναι ο Νίκος ο Σταυρόπουλος, ο Σούλης. Ξέρουν από μπάσκετ και πιέζουν τις καταστάσεις».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Απορώ πως γίνεται να είναι το παιδί αυτό στην ανατολική Αθήνα και δεν τον είδαν. Εμάς μας είπαν ότι υπάρχει ένα παίκτης που έχει προσόντα... ΝΒΑer. Πήγαμε τον είδαμε και είπα στον πρωθυπουργό(Αντώνης Σαμαράς) ότι πρέπει να τον κάνουμε Έλληνα. Ήταν Έλληνας αλλά εννοώ όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να παίξεις στην Εθνική ομάδα».