Skip to main content

Interlife: Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 29,45%.

Η Ιnterlife κερδοφόρα στο α' εξάμηνο του 2015, αν και με μειωμένα κέρδη, παρέμεινε στον υψηλό δείκτη φερεγγυότητας «5» στην ασφαλιστική αγορά.

Αύξηση κατά 29,45% στην παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων κατέγραψε η INTERLIFE Ασφαλιστική το α’ εξάμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου α’ εξαμήνου του 2014, παρά την μείωση που υπέστη ο κλάδος κατά 9,1% την αντίστοιχη περίοδο. Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 17,92%.

Άνοδος σημειώθηκε επίσης και στα υπόλοιπα μεγέθη της εταιρίας με το σύνολο του ενεργητικού να αυξάνεται κατά 7,25%, το σύνολο των επενδύσεων & διαθεσίμων κατά 6,19% ανερχόμενο στο ποσό των 125,77 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια παρέμειναν στα ίδια επίπεδα λόγω και της διανομής μερίσματος στους μετόχους ποσού 0,03ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Οι καθαρές αποζημιώσεις (συμπεριλαμβανομένης της μεταβολής ασφαλιστικών προβλέψεων) αυξήθηκαν κατά 81,71%, ενώ, αντίθετα, παρά την αύξηση του προσωπικού τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα μειώθηκαν κατά 12%, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τόσο τη συνέπεια της εταιρίας απέναντι στους πελάτες της όσο και τη συνετή διαχείριση των εξόδων της.

Η εταιρεία κατέγραψε για μία ακόμα περίοδο κέρδη προ φόρων, ύψους 1,27 εκατ. ευρώ. Ο περιορισμός των κερδών, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση της εταιρίας σε υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης χρηματοοικονομικά προϊόντα με ελαχιστοποιημένο κίνδυνο. Η επιλογή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη και λόγω του επερχόμενου την 1/1/2016 νέου θεσμικού πλαισίου στον ασφαλιστικό κλάδο (Solvency II).

Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητας παρέμεινε στο «5», αμετάβλητος σε σχέση με την 31/12/2014, και ένας από τους υψηλότερους δείκτες της αγοράς.