Skip to main content

Οινούσσες: Χαμηλή πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Παναγιά

Το «κατασκοπευτικό» CN-235 πέταξε πολύ χαμηλά, μόλις 500 μέτρα πάνω από τη νησίδα Παναγιά, το ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος

Σε μια νέα προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο προχώρησε σήμερα η τουρκική πλευρά, αποστέλλοντας «κατασκοπευτικό» αεροσκάφος τύπου CN-235 πάνω από ελληνικό έδαφος στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πολύ χαμηλά μόλις 500 μέτρα (1.500 πόδια) πάνω από τη νησίδα Παναγιά, το ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών. Οι Τούρκοι είχαν ξεσαλώσει με συνεχείς υπερπτήσεις και επιθετικές πτήσεις στη νησίδα Παναγιά και στις Οινούσσες την περίοδο του Απριλίου.

Η σημερινή προκλητική πτήση, μόλις 500 μέτρα πάνω από ελληνικό έδαφος, σημειώθηκε στις 11:43 και πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής.

Με τη σημερινή προκλητική ενέργειά της, η Άγκυρα παραβιάζει το θερινό μορατόριουμ πτήσεων που προβλέπει αποχή από προκλητικές κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών με απώτερο στόχο να μην πληγεί ο τουρισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.