Skip to main content

Είναι επίσημο: Βγαίνουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Αποφάσισαν τη λήξη της 12ημερης επίσχεσης εργασίας.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν από αύριο το πρωί (από την έναρξη της βάρδιας) και επισήμως τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου του σωματείου, Δημήτρη Τσερμενίδη, για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Είχε προηγηθεί η καταβολή των δεδουλευμένων Ιουλίου από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, και η μεταφορά του ποσού στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης μας ότι κατόπιν καταβολής μέρους των χρημάτων μισθοδοσίας που μας οφείλονται, αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων - με τη μοερφή της επίσχεσης - και από αύριο Πέμπτη 29/09/2016, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.

»Εκ νέου, να ζητήσουμε για άλλη μια φορά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς.

»Αν και σε δύο μέρες συμπληρώνουμε δύο μήνες με οφειλόμενους μισθούς, ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία σας θα επιληφθούν επιτέλους για τη λήψη μέτρων και λύσεων προς άρση του αδιεξόδου που οδηγούν στη συγκοινωνία στην πόλη και στον νομό Θεσσαλονίκης.

»Από την τήρηση ή μη των δεσμεύσεών τους θα εξαρτηθεί και η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών μας».