Skip to main content

Ινδία: Είκοσι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε νοσοκομείο

Η φωτιά ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Από τους 100 και πλέον τραυματίες πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 περίπου τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου SUM της πόλης Bhubaneswar στην ανατολική Ινδία σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου 120 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο.Υπάρχουν υπόνοιες ότι η φωτιά ξέσπασε λόγω βραχυκυκλώματος.

Τα περισσότερα από τα θύματα φαίνεται πως έχασαν την ζωή τους από εισπνοή καπνού ενώ δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη καθώς και στην ιατρική σχολή στην πόλη Cuttack σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο BBC η υπουργός Υγείας της πολιτείας, Arati Ahuja.

Κάποιοι από τους ασθενείς του νοσοκομείου αλλά και τους υπαλλήλους προσπάθησαν να σωθούν πηδώντας από τα παράθυρα αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ προηγούμενος απολογισμός είχε ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών στους 23.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την τραγωδία που συνέβη στο νοσοκομείο της Bhubaneswar. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που πενθούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νarenda Modi.