Skip to main content

Ινδία: Έφηβος σκότωσε συμμαθητή για να κλείσει το σχολείο

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο σε ένα ακριβό, ιδιωτικό σχολείο κοντά στο Νέο Δελχί. Ο 16χρονος μαθητής συνελήφθη.

Ένας έφηβος κατηγορείται ότι έκοψε τον λαιμό ενός επτάχρονου αγοριού, συμμαθητή του στο ίδιο σχολείο, ελπίζοντας ότι εξαιτίας της τραγωδίας αυτής θα αναβάλονταν οι εξετάσεις στις οποίες ήταν υποχρεωμένος να συμμετάσχει.

Ο 16χρονος μαθητής συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία. Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο σε ένα ακριβό, ιδιωτικό σχολείο κοντά στο Νέο Δελχί. Αρχικά είχε συλληφθεί ως ύποπτος ένας οδηγός λεωφορείου, για τον οποίο οι αρχές θεωρούσαν ότι σκότωσε τον 7χρονο ενώ προσπαθούσε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί δηλώνουν πλέον ότι έχουν στοιχεία σε βάρος του εφήβου. Ο δράστης ήταν κακός μαθητής και «το κίνητρό του ήταν να αναβληθεί ένα διαγώνισμα και μια επικείμενη συνάντηση μεταξύ καθηγητών και γονέων».

«Ομολόγησε στην ανάκριση ότι ήθελε να κλείσει το σχολείο για να αναβληθούν οι εξετάσεις και η συνάντηση», είπε ο εκπρόσωπος των ανακριτικών αρχών Ρ. Κ. Γκαούρ.

Ο 16χρονος θα κρατηθεί σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του. Παράλληλα, υπό κράτηση παραμένει και ο οδηγός του λεωφορείου, μέχρι να αρθούν όλες οι υποψίες σε βάρος του.